Partijen zijn al enige tijd gescheiden.
Het is juni en de zomervakantie komt eraan.

Vader (tegenpartij) had een vakantie met zijn kinderen geboekt in het buitenland.  Moeder (cliënte) had een vermoeden dat haar ex-partner een alcoholprobleem zou hebben.

Zij vreesde voor de veiligheid van haar kinderen tijdens een vakantie die gepland stond 2 weken later. Via de spoedige tussenkomst van mr. Vandendriessche werd een overeenkomst bereikt waarbij de vader zich ertoe verbond een andere volwassene mee te nemen op vakantie waardoor de moeder haar kinderen met een gerust hart kon meegeven.
De bereikte overeenkomst voorzag duidelijk dat de volwassene die mee op reis zou gaan door de goedkeuring van de moeder wegdraagt. Indien de moeder niet het vertrouwen heeft dat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd werd, heeft de vader er zich toe verbonden niet op reis te gaan.